Inwoner Wilco

Inwoner Wilco

De charmante Wilco is 51 jaar en heeft vier kinderen. Drie kinderen wonen bij hun moeder maar zijn 21-jarige zoon woont bij hem. Wilco heeft een eigen bedrijf waarin hij advies geeft in anti-vandalisme. Hoofdzakelijk doet hij een ronde door slechte wijken om problemen te constateren en daar een oplossing voor te verzinnen. Zo ontwikkelt hij zijn eigen producten, die hij later verkoopt en plaatst. Onlangs bedacht hij het overzetkozijn, deze is 100% inbraakproof. Doordat de kozijnen volledig van staal gemaakt zijn komt er geen inbreker meer binnen.

Vanaf zijn veertiende werkt hij al in de bouw, door de jaren heen heeft hij zichzelf alle disciplines in de bouw aangeleerd. Hierdoor kan hij naar eigen zeggen een heel huis neerzetten. Vloeren leggen, metselen, stuken, beton storten en daken leggen, niets is te gek voor deze harde werker.

Wilco staat iedere ochtend om 05:00 uur op, zodat hij de hele dag heeft om te werken. In Utopia wil hij dit er ook zeker in houden. Het lijkt hem heerlijk om ’s ochtends de koeien te doen en de hele dag te klussen. Ook al ligt de rest lui op de bank, dit weerhoudt hem niet. Want volgens Wilco loont werken altijd en dit wil hij graag laten zien in Utopia.

In Utopia gaat hij vooral bouwen, meubels maken en helpen waar nodig. Daarnaast wil hij een gedeelte van de akker vervangen door zelfgemaakte huisjes, die hij wil verhuren. Op dit moment mist hij het leiderschap in Utopia. Wilco neemt de rol van leider graag op zich. Hij is hierin niet streng maar wel duidelijk. In zijn ogen heb je niks aan mensen die niets doen, zij kunnen beter vertrekken.


Bron: http://www.utopiatv.nl/participant/detail/86/wilco