Inwoner Ron

Inwoner Ron

De 42-jarige Ron runt een klusbedrijf en heeft naar eigen zeggen gouden handjes. Als er in Utopia iets gebouwd of gemaakt moet worden is hij de aangewezen persoon. Hij heeft ervaring met complete verbouwingen; een huis helemaal strippen en weer opknappen is voor hem een eenvoudige klus. Zijn werk is zijn hobby, hij vindt het heerlijk om met zijn handen creatief bezig te zijn.

Deze alleenstaande ruwe bolster heeft het hart op zijn tong. Hij heeft veel van de wereld gezien. Zo heeft hij 13 jaar in het buitenland gewerkt in animatieteams in verschillende hotels. Hierdoor is Ron een makkelijke prater en maakt hij eenvoudig contact met mensen. Hij vindt zichzelf koppig en een echte doordrammer. Als hij een goed idee heeft zal hij er alles aan doen om draagkracht te vinden in de groep. Hij ziet zichzelf ook als een vastberaden persoon met een duidelijke visie.

In Utopia zijn volgens Ron de bouwprojecten gierend tot stilstand gekomen: „Door het gedwongen vertrek van Paul voel ik mij geroepen om met mijn eigen handen Utopia verder op te bouwen. Ik wil niet in zijn voetsporen treden maar wel verder gaan, daar waar hij opgehouden is.”

Voor Ron is Utopia geslaagd als hij tot het einde kan blijven en er een samenleving is opgebouwd waar alle 15 inwoners trots op kunnen zijn. Hij houdt niet van egoïstische en luie mensen. Iedereen in Utopia zal zijn steentje moeten bijdragen.


Bron: http://www.utopiatv.nl/participant/detail/59/ron