Inwoner Dennis

Inwoner Dennis

Dennis is 44 jaar en een echte allrounder in de bouw. Timmeren, stucen, tegelen, bouwen, hij kan het allemaal. Op dit moment is hij aannemer en probeert hij een plekje op de Nederlandse markt te veroveren met zijn houten, zelfvoorzienende woningen. In Rusland en in Zweden heeft hij de kneepjes van het vak geleerd. In deze landen heeft hij gewoond en natuurlijke woningen gebouwd. Hier kon hij iedere dag genieten van een prachtig uitzicht, de vrijheid en de natuur.

Deze energieke man heeft drie kinderen, is gescheiden en woont nu naar eigen zeggen in een betonblok. Hij kan niet wachten om deze stenen plek te verlaten en te vertrekken naar de natuur en de eenvoud van Utopia.

In Utopia wil hij dolgraag houten vakantiechalets op de markt gaan brengen. Zijn ideale wereld is autarkisch en veel geld uitgegeven aan energie is absoluut niet nodig. Hij wil veel veranderingen aanbrengen door zelfvoorzienende en duurzame dingen te bouwen. “Ik wil het liefst niets in de buitenwereld kopen, wij moeten als inwoners ernaar streven om het zelf te doen en niet klakkeloos de buitenwereld maar kopiëren!”

Het liefst leeft hij in een wereld zonder tijdsbesef en totale vrijheid. Utopia is voor hem geslaagd, als er in december een dorp is gebouwd, dat onafhankelijk kan zijn van de buitenwereld.

Deze aanpakker houdt niet van stilzitten en zijn handen jeuken om de boel daar op gang te helpen. Hij is een initiatiefnemer en wil dat alle inwoners de handen uit de mouwen gaan steken. De mensen die dit niet doen zal hij streng toespreken. Hij omschrijft zichzelf als een echte teamplayer maar neemt ook graag de rol van leider op zich.


Bron: http://www.utopiatv.nl/participant/detail/60/dennis