Inwoners Utopia

Inwoners Utopia

De 26-jarige Bjorn is vrijgezel en heeft twee katten. Hij is afgestudeerd aan de sportopleiding, maar werkt tegenwoordig als accountmanager. Toch is hij zijn sportieve kant niet uit het oog verloren. In zijn vrije tijd doet hij aan tennis, golfen en voetballen. Vijf jaar lang is hij voetbalcoach van jeugdelftallen geweest. Naast zijn werkzaamheden als accountmanager, organiseert hij evenementen en verdient hij een zakcentje als model. Ga naar pagina Utopia inwoner Bjorn.

De gelovige Gaby is single en woont samen met haar moeder en broertje. Ze volgt de kappersopleiding en zit nu in haar eerste jaar. In haar vrije tijd danst ze graag en geeft ze dansles aan kinderen. Daarnaast is ze iedere zondag in de kerk te vinden. Gaby bidt meerdere keren per dag en volgt Bijbelstudies om nog dichter bij het geloof te komen. Bekijk Utopia inwoner Gaby.

De 19-jarige Naomi is single en volgt de opleiding tot fotograaf. Ze heeft een fotostudio aan huis waar ze aan verschillende opdrachten werkt. Naomi werkt hard om haar uiteindelijke doel te bereiken: doorbreken als fashion fotograaf. In de weekenden verdient ze wat bij als barkeeper in een discotheek. Zie pagina Utopia inwoner Naomi.

Aike is gehecht aan haar vrijheid en vindt het lekker om ad hoc dingen te ondernemen. Na haar studie sociologie is ze gaan werken als Management Consultant. Ze is toe aan iets anders, en recalcitrant als ze zichzelf vindt, is Utopia precies wat ze zoekt. Ze rookt en drinkt bier, maar houdt ook van hardlopen en bietensap. In het weekend slaapt ze dus lekker uit na een nachtje feesten en gaat vervolgens even sporten. Bekijk het volledige profiel van Utopia inwoner Aike.

Andrea is een vrouw met een uitgesproken mening, kan haar eigen voedsel verbouwen en heeft een turbulent leven achter de rug. Zo woonde ze tien jaar lang in een zelfgebouwde strandhut op Bonaire waar ze divemaster was. Hier leerde ze met weinig tevreden zijn, wat haar in Utopia goed van pas kan komen. Teruggekeerd in Nederland heeft ze inmiddels een stukje land waar ze haar eigen voedsel verbouwt. Ze heeft veel ervaring in het verbouwen van aardappels en groente en het bouwen van hutten. Lees meer over Utopia inwoner Andrea.

Billy is zeer energiek en vol initiatief. Ze woont in een bunker op een plek waar ze kan aanrommelen en waar niemand last van haar heeft. Ze leeft hier al zeer sober en dat bevalt haar wel. Voorheen werkte ze als model, acteerde ze ook en werkte ze in de horeca. Billy leidt geen doorsnee leven. Ze denkt veel na, wil diepgang in gesprekken, verhalen vertellen, knutselen, scharrelen en fantaseren. Ze vindt zichzelf een levenskunstenaar en denkt graag in oplossingen. Lees meer over Utopia inwoner Billy.

Charlotte is een dochter van een restaurantfamilie. Ze is een feestbeest, werkt hard in het bedrijf van haar ouders en is zelf als klant in de horeca tot in de late uurtjes te vinden. Ze is sexy en charmant, en windt mannen graag om haar vingers. Ze is een sociaal dier en houdt van gezelligheid: een vrolijke spring-in-‘t-veld die geen blad voor de mond neemt. Haar doel in Utopia is om er een restaurantje te starten. Ze wil klein beginnen en er dan een gezellige familieplek van maken. Lees meer over Utopia inwoner Charlotte.

De voormalig vrachtwagenchauffeur Chris, is 32 jaar en woont in een tent in de Franse Pyreneeën. Hij is vrijgezel dus hoeft met niemand rekening te houden. In de Pyreneeën werkt hij aan een idealistische tuin met daarin een moestuin, aangelegd met hergebruikte materialen. In ruil voor zijn diensten mag hij gratis verblijven op het terrein van zijn werkgever. Dit werk doet hij nu al een aantal jaren. Zo heeft hij al in Ibiza, Curaçao, Thailand, Dubai, Spanje en Oostenrijk gewoond. Hij komt af en toe nog terug naar Nederland. Dan verdient hij wat geld als vrachtwagenchauffeur, zodat hij weer kan reizen. Chris komt uit een tuindersgezin, zijn ouders hadden vroeger een bloemkwekerij. Het tuinieren is hem met de paplepel ingegoten. In Utopia wil Chris graag de tuin aanpakken. Bekijk meer over inwoner Chris in Utopia.

Dennis is 44 jaar en een echte allrounder in de bouw. Timmeren, stucen, tegelen, bouwen, hij kan het allemaal. Op dit moment is hij aannemer en probeert hij een plekje op de Nederlandse markt te veroveren met zijn houten, zelfvoorzienende woningen. In Rusland en in Zweden heeft hij de kneepjes van het vak geleerd. In deze landen heeft hij gewoond en natuurlijke woningen gebouwd. Hier kon hij iedere dag genieten van een prachtig uitzicht, de vrijheid en de natuur. Ga naar de pagina van Utopia inwoner Dennis.

De goedlachse 26-jarige Elzewieke komt uit het noorden van het land. Ze zit in het laatste studiejaar van de opleiding Beeldende Therapie. Dit is een behandelmethode voor mensen met psychische problemen. Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van beeldende middelen zoals teken- en schildertechnieken, houtbewerking en het werken met klei, steen en metaal. Daarnaast doet ze vrijwilligerswerk bij het Ronald McDonaldCentre. Ze schildert graag, danst veel, zingt in twee verschillende koren en in de kroeg, maar is vooral dol op het bakken van taarten en cupcakes. In Utopia wil Elzewieke graag (bruids-)taarten gaan bakken, verkopen en zo veel mogelijk geld verdienen. Ook wil ze samen met Vanessa de kinderfeestjes oppakken en vooral uitbreiden. Deze vrolijke meid heeft vijf jaar lang bij de animatie op een camping gewerkt, dus ervaring genoeg! Lees verder op pagina Elzewieke Utopia.

Emil is een echte alfa met charisma en humor. Hij houdt van de sport, maar zeker ook van de rol die je daar moet spelen. In zijn eerste en tot nu toe enige partij was hij de slechterik en wist hij dat hij na 7 minuten tegen de vloer zou gaan. Hij doet zijn eigen boekingen en heeft al veel wedstrijden in het buitenland gespeeld, waaronder in Los Angeles en Japan. Emil wil aan Utopia meedoen om in een wereld zonder regels zelf een oordeel te vellen. Lees meer over Utopia inwoner Emil.

De vrolijke Giorgio is ongecompliceerd, happy en misschien een tikje verwend. Hij is jong, maar heeft al veel gereisd met zijn familie en is absoluut niet wereldvreemd. Hij heeft het allemaal goed voor elkaar. Woont nog thuis in een bemiddeld en liefdevol gezin, ziet er goed uit, heeft acht hele goede vrienden en is trots op zijn borsthaar. Zijn familie heeft een aantal appartementen en hij heeft geholpen bij de verbouwingen. Hij kan elektriciteit en waterleidingen aanleggen. Hij vindt zichzelf sterk en een doorzetter. Lees meer over Utopia inwoner Giorgio.

Hakim is een Nederlander met Marokkaanse roots, maar geboren en getogen in het zuiden van het land. Hakim is een ondernemer in hart en nieren. Op zijn twaalfde verdiende hij 600 gulden door bij te klussen in een kraam. Vanaf dat moment had hij nog maar één doel: zelf ook een kraam hebben. 22 jaar verder heeft Hakim meerdere kramen en een aantal winkels in Maastricht. Het is hem heel voorspoedig gegaan, maar nu is het toch tijd voor iets anders. Hakim voelt dat Utopia iets is wat hij moet doen en ondanks dat hij een zoon van ruim een half jaar oud heeft, vindt hij toch dat hij moet gaan. Hakim is redelijk handig en weet snel wat hij wil. Hij is rechtlijnig en duidelijk. Lees meer over Utopia inwoner Hakim.

Harold is ondernemer. Hij heeft een winkel en een beveiligingsbedrijf. Harold rookt niet en drinkt geen alcohol, maar verder is zijn leefpatroon niet zo gezond. Hij eet dagelijks een broodje shoarma, anders wordt hij chagrijnig. Dat zou nog lastig kunnen worden in Utopia realiseert hij zich. Hij hoopt overigens een beetje te kunnen afvallen het komende jaar. Harold is een hardwerkende huisvader van twee kinderen, die al jaren gelukkig samen is met zijn vrouw. Harold vindt het op dit moment stevig misgaan in Nederland. Hij is het type dat zich bemoeit met de problemen die hij op straat ziet. Hij omschrijft zich als een grote knuffelbeer en vindt zichzelf totaal niet agressief. Lees meer over Utopia inwoner Harold.

Isabella is een studentikoze verpleegkundige met een makkelijke babbel. Nadat ze eerst een cursus doktersassistente heeft afgerond heeft ze een tijdje gewerkt bij een huisarts. Dat beviel zo goed dat ze besloot verpleegkundige te worden. De opleiding HBO Verpleegkunde heeft ze net afgerond. Ze heeft er naar eigen zeggen iets te lang over gedaan omdat ze het studentenleven te leuk vond. Isabella is natuurlijk geen arts, maar haar opleiding stelt haar in staat om in geval van ziekte een degelijke eerste inschatting te maken en waar nodig eerste hulp te verlenen. Zelf kan ze bloedingen stelpen, botbreuken spalken en – al mag ze dat eigenlijk niet – wonden hechten. Lees meer over Utopia inwoner Isabella.

Ivan is 26 jaar, single en komt oorspronkelijk uit Irak. Op zijn elfde is hij met zijn familie over land en zee gevlucht naar Europa, om uiteindelijk in Nederland uit te komen. De eerste zes jaar heeft hij in verschillende asielzoekerscentra gezeten. Ivan is sportief en heeft aan judo, kickboksen en rugby gedaan. Daarnaast heeft hij hard gestudeerd en is hij opgeklommen van MBO, naar HBO, totdat hij uiteindelijk een master International Business aan een Schotse universiteit wist te bemachtigen. Om geld te verdienen wil hij een businessplan voor alle projecten maken. Zo heeft hij het idee om voor de bootcamp een wekelijks lidmaatschap aan te bieden. Ook wil hij Emil en Joey helpen om de lopende fitness projecten en sportevenementen verder uit te werken. Of ga naar pagina Utopia inwoner Ivan.

De sportieve Jimmy is opgegroeid in Suriname. Tot zijn 17e speelde hij basketbal als één van de jongste spelers in de Surinaamse hoofdklasse. Ook zat hij 8 jaar lang in het Nederlandse Basketbal Leger Team. Jimmy houdt van survival en voelt zich nog steeds het beste thuis in de Surinaamse jungle. Hij heeft geen relatie maar wel twee dochters, die hij wil opvoeden tot -zoals hij zelf zegt- eerlijke, hardwerkende meiden. Jimmy werkt in de beveiliging als portier en geeft personal training voor mensen die willen afvallen. Lees meer over Utopia inwoner Jimmy.

Joey is 20 jaar en woont bij zijn ouders. Hij werkt tot voor kort als accountmanager bij een marketing en communicatiebureau en volgt de opleiding HBO Commerciële Economie. Onlangs is hij naast zijn studie een eigen bedrijf begonnen, hij verkoopt kinderspeeltoestellen aan gemeentes voor de openbare ruimte. Anderhalf jaar geleden woog Joey 140 kilo en op dit moment is hij 40 kilo afgevallen. Zijn moeder wist hem aan te sporen om af te vallen. Lees meer over Utopia inwoner Joey.

Laura is een stoere en goedgebekte vrouw. Ze heeft professioneel voetbal gespeeld en veel gereisd. Haar voetbalcarrière bracht haar in het Nederlands elftal onder 19 jaar en ze kwam uit voor AZ. Het leverde financieel toch te weinig op dus besloot ze te stoppen. Laura werkt nu alweer een tijd als zuster in een verpleeghuis met dementerende ouderen. Ze is hier trots op, want ze kan bij deze bejaarden haar zachte en grappige kanten laten zien. Ze woont bij haar ouders, waar ze wordt behandeld als een prinsesje. Bekijk meer op pagina Utopia inwoner Laura.

De 27-jarige Laura omschrijft zichzelf als een hippie van deze tijd. Ze heeft de opleiding interieurstyling afgerond en werkt nu als vertegenwoordigster in een woonwinkel. Op dit moment is ze single en woont ze samen met haar hond in het zuiden van het land. Dit flowerpower meisje heeft het gevoel dat ze in de verkeerde tijd geboren is, de jaren zeventig past beter bij haar. Het allerbelangrijkste in haar leven is lief zijn voor elkaar. Iedere dag het beste uit jezelf en de mensen om je heen halen. Dit is ook de boodschap die zij aan de inwoners gaat overbrengen. Bekijk haar profiel: Laura Utopia inwoner.

Lindy is een aantrekkelijke 23-jarige jongedame uit de Gelderse Vallei. Ze heeft een opleiding tot paraveterinair genoten. Dit betekent dat ze een grote kennis heeft van dieren en bevoegd is om te assisteren bij operaties op dieren of bij bevallingen van koeien of schapen. Lindy zal zich zeker opwerpen als dierenverzorger. Als dochter van een bouwvakker heeft ze ook nog eens de nodige technische kennis. Ze kan lassen, metselen, pijpfittingen maken en elektriciteitsleidingen aanleggen. Haar vader heeft het haar allemaal uitgelegd en dat soort werk gaat ze ook in Utopia doen. Lees meer over Utopia inwoner Lindy.

De vrijgezelle Mark woont in de Randstad en is idolaat van vrouwen en cijfers. Niet voor niks is hij, na zijn HBO studie assistent controller, dan ook boekhouder geworden. Naast getallen is Mark ook gek op voetballen, golfen, vissen en hardlopen. Hij vindt Utopia financieel een rommeltje en wil graag een positieve bijdrage leveren aan dit onderdeel van de nieuwe samenleving. Kosten-baten analyses, begrotingen en het in kaart brengen van risico’s is voor hem gesneden koek. Giorgio is volgens Mark op de goede weg, maar is er nog lang niet. Zijn doel is om de financiën samen met Giorgio op te pakken. En wie weet wel over te nemen. Mark houdt van structuur en de basis van een goede onderneming is hierop gebaseerd. Bekijk ook eens de pagina van Utopia inwoner Mark.

De 32-jarige Nicole is onlangs gescheiden en woont nu tijdelijk bij haar moeder. Je kunt haar omschrijven als een echte avonturier. Ze is zeven jaar beroepsmilitair geweest en is twee keer uitgezonden naar Afghanistan. Hier werkte ze op de geneeskundige dienst als ambulancechauffeur en als assistent in het ziekenhuis. Deze stoere meid is uit dienst gegaan om de kaaswinkel van haar moeder over te nemen. Vier jaar geleden gooide ze het roer helemaal om en is ze naar Portugal gereisd om haar droom te verwezenlijken. Het runnen van een Bed & Breakfast. Helaas waren er wat tegenslagen, waardoor ze weer terug naar Nederland is gekomen. Bekijk Utopia inwoner Nicole.

Nicoline is een vrolijke, intelligente, vrijgezelle dame van 29 jaar. Zij is afgestudeerd aan de UVA met een specialisatie in politieke filosofie. Ze werkt als freelance filosoof onder andere voor een marketing-onderzoeksbureau, en geeft daarnaast lezingen en schrijft. Deze dame is een echte denker met duidelijke ideeën over hoe wij als mens in de wereld staan. De blondine staat met twee benen op de grond. Voor haar is Utopia echt een experiment. In haar vrije tijd doet zij vrijwilligerswerk bij een moestuinclub in de hoofdstad en haalt ze veel plezier uit het wroeten in de aarde. Ook koken is een gepassioneerde hobby van de filosofe. Lees meer over Utopia inwoner Nicoline.

Paul is een ex-politieman die aannemer is geworden. Als kleine zelfstandige bouwt hij alles zelf. Keukens, sauna’s, badkamers, Paul kan het helemaal. Daarnaast handelt hij in van alles en nog wat, maar voornamelijk gebruikte bouwmaterialen. In Utopia gaat hij ook veel bouwen, werken en bezig zijn. Hij heeft een eigen eilandje waar hij een vakantiehuisje op gebouwd heeft. Paul is een echte leider. Hij heeft een hele lieve vrouw en vier praktisch volwassen kinderen. Ze steunen hem volledig in zijn deelname, al heeft zijn vrouw (“mijn meissie”) het er niet gemakkelijk mee. Lees meer over Utopia inwoner Paul.

Peter is een ondernemer uit Friesland. Nadat hij op jonge leeftijd zijn moeder verloor wist hij dat hij in het uitvaartwezen wilde werken. Hij heeft 8 jaar als uitvaartverzorger gewerkt, maar kwam er uiteindelijk achter dat zijn grote passie toch de horeca is. Afgelopen jaar is Peter zijn eigen horeca zaak begonnen. Helaas ging het grand café na 9 maanden failliet waarna Peter alles wat hij bezat is kwijtgeraakt. Niet alleen zijn geïnvesteerde geld, maar ook zijn relatie, auto, huis en behoorlijk wat vrienden. Peter noemt zichzelf slachtoffer van de crisis en heeft naar eigen zeggen een behoorlijke klap van gekregen van dit faillissement. Lees meer over Utopia inwoner Peter.

René is erg handig en vindt zelf dat hij alles kan. Hij heeft een dochtertje van 10 jaar die in Canada bij haar moeder woont. Hij heeft verschillende beroepen gehad en is tegenwoordig zelfstandige in de bouw. Zijn monumentale huis van 114 jaar oud heeft hij pas gekocht en knapt hij helemaal zelf op. Ook heeft hij lange tijd een eigen moestuin gehad en daar kon hij goed van eten. Volgens René brengt verwachting teleurstelling en hij vindt Utopia een unieke kans om back to basic te gaan. Hij wil met de huidige bewoners een wereld neerzetten die anderen laat nadenken over het leven in deze maatschappij. Bekijk de pagina van Utopia inwoner Rene.

Rienk is een dakloze Groninger. Vier jaar geleden koos hij ervoor om op straat en zonder inkomsten te leven. Omdat hij genoeg had van de voortdurende zoektocht naar schone sokken, besloot hij ruim 1,5 jaar geleden om op blote voeten door het leven te gaan. Een stuk rustiger volgens Rienk en na een tijdje wen je aan de kou. Hij mediteert veel, is spiritueel ingesteld en leest veel over Boeddha en Jezus. Hij heeft een rotsvast geloof in God en vindt dat het geestelijke element in je leven belangrijker moet zijn dan het lichamelijke. Lees meer over Utopia inwoner Rienk.

De 26-jarige vrijgezelle Robin is een opvallend mooie verschijning. Zo klust deze blondine bij als glamourmodel en heeft in onder andere voor de Playboy en FHM geposeerd. Met haar opleiding als management assistente zou Robin Aike goed kunnen helpen bij de financiële taken in Utopia. Ook heeft Robin een kappersdiploma op zak. Ze staat te popelen om de kapsels van de inwoners onder handen willen nemen en daarnaast de kas spekken met haar eigen kapperszaakje in Utopia. Alle belangstellenden kunnen haar dan bezoeken voor een knipbeurt. Verder wil Robin met haar ervaring als glamourmodel graag een fotoshoot met de inwoners op het Utopia-terrein organiseren. Lees meer over Utopia inwoner Robin.

De 42-jarige Ron runt een klusbedrijf en heeft naar eigen zeggen gouden handjes. Als er in Utopia iets gebouwd of gemaakt moet worden is hij de aangewezen persoon. Hij heeft ervaring met complete verbouwingen; een huis helemaal strippen en weer opknappen is voor hem een eenvoudige klus. Zijn werk is zijn hobby, hij vindt het heerlijk om met zijn handen creatief bezig te zijn. Bekijk de pagina van Utopia inwoner Ron.

Ruud zit onder de tatoeages en werkt sinds vier jaar als verkoper bij een telecombedrijf waarbij zijn vlotte babbel hem goed van pas komt. Ruud verkoopt naar eigen zeggen “een bril aan een blinde”. Ook heeft hij een aantal jaar gewerkt als hovenier en als sloper. Hij vindt zijn lichaam zo’n beetje het belangrijkste in zijn leven. Om zijn body te onderhouden sport hij 4 tot 5 keer in de week. Lees meer over Utopia inwoner Ruud.

Charmante Sonny, met de bijnaam Gianny, is 33 jaar en heeft de opleiding HBO Marketing en Communicatie gedaan. Hij is accountmanager en in zijn vrije tijd draait hij regelmatig als dj. Zijn stijl is minimal en techno. Voetbal is zijn andere passie en hij heeft vroeger op hoog niveau gespeeld. Hij is hiermee gestopt, omdat hij een vaste baan wilde. Sonny staat zeer positief in het leven en dat heeft alles te maken met zijn moeilijke jeugd. Vanaf zijn derde levensjaar is hij door zijn oma opgevoed, omdat zijn ouders drugsverslaafd waren. Hij vindt zichzelf het bewijs dat je met hard werken alles kan bereiken. Hij is dol op vrouwelijk schoon, maar zijn drie kinderen zijn voor hem het belangrijkste. In Utopia gaat hij hen het meeste missen, maar hij weet dat ze trots zijn dat hun vader deze kans pakt. Lees verder op pagina Sonny Utopia inwoner.

Vanessa is een moeder uit Brabant. In Utopia is de rol van moeder haar op lijf geschreven, gaat ze koken voor de anderen en ervoor zorgen dat alles netjes blijft. Ze kan namelijk niet tegen rommel.
Om geld te verdienen wil Vanessa overal meehelpen en ze denkt dat ze goede ideeën kan aandragen. Ze kan alles een beetje, maar noemt zich vooral creatief. Wat haar leuk lijkt is het geven van rondleidingen voor kijkers. Elke keer entree vragen en je verdient best wel wat geld. Lees meer over Utopia inwoner Vanessa.

Marije is personal trainer, voedingscoach, zwemlerares en juf. Ze heeft vijf jaar samengewoond, is nu alleenstaand en heeft op dit moment geen behoefte aan vastigheid. Deze sprankelende meid vindt haar roeping als coach en docent belangrijker dan geld. Stilzitten komt niet in haar woordenboek voor. Door haar combinatie van kennis over sport, voeding en onderwijs wil ze in Utopia workshops geven aan kinderen en/of ouders over het belang van een gezonde leefstijl. Ze wil iedereen bewust maken van de noodzaak van goede voeding en voldoende beweging. Een lichaam dat in balans is hoeft niet duur te zijn, dat is de boodschap die ze gaat overbrengen. Kijk ook eens op pagina Utopia inwoner Marije.

Patrick is 41 jaar en zwerft met zijn rugzak door Nederland. Hij is acht jaar geleden gescheiden en hij heeft drie zoons die hij weinig ziet. Vier maanden geleden besloot hij zijn hoofd helemaal leeg te maken, zijn fiets te pakken en te gaan zwerven. Hij leeft nu van donaties, klusjes voor anderen en van wat hij vindt op straat. Dat hij leeft van afval van anderen, vindt hij niet altijd gemakkelijk, omdat dit niet past in de huidige samenleving. Op twaalfjarige leeftijd begon Patrick al met werken op een boerderij. Hij heeft de opleiding houtbewerking, interieurbouw en meubelmaken gedaan. Met zijn twee rechterhanden is hij een heuse timmerman. Dat er in Utopia niets met de werkplaats wordt gedaan kan Patrick niet aanzien. Hij wil deze plek nieuw leven in blazen en laten zien wat er allemaal mogelijk is met de materialen die de inwoners ingekocht hebben. Bekijk de pagina van Utopia inwoner Patrick.

De charmante Wilco is 51 jaar en heeft vier kinderen. Drie kinderen wonen bij hun moeder maar zijn 21-jarige zoon woont bij hem. Wilco heeft een eigen bedrijf waarin hij advies geeft in anti-vandalisme. Hoofdzakelijk doet hij een ronde door slechte wijken om problemen te constateren en daar een oplossing voor te verzinnen. Zo ontwikkelt hij zijn eigen producten, die hij later verkoopt en plaatst. Onlangs bedacht hij het overzetkozijn, deze is 100% inbraakproof. Doordat de kozijnen volledig van staal gemaakt zijn komt er geen inbreker meer binnen. Bekijk pagina Utopia inwoner Wilco.

Bron: http://www.utopiatv.nl/participant

Uitzendingen van Utopia online bekijken